Roladki ze schabu z pieczarkami

Apetyczne rolaski schabowe z pieczarkami to świetny pomysł na dzisiejszy obiad! Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Roladki ze schabu z pieczarkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 330 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 60 dag schabu
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 10 dag masła
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1–2 łyżki mleka
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Wieprzowina ze śliwkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry grubości 1–1,5 cm. Rozbij je, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 min.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Zeszklij na 1–2 łyżkach masła. Dodaj pokrojone pieczarki, przesmaż, podduś, aż odparuje cały płyn. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wystudź.
  3. Na każdy płat mięsa połóż 2 łyżki pieczarek i słupek masła. Zwiń roladki. Obtaczaj je kolejno w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i w tartej bułce. Usmaż na rumiano na dużej ilości oleju.
  4. Zmniejsz ogień, dodaj pozostałe masło, przykryj.
  5. Roladki schabowe z pieczarkami duś jeszcze ok. 10 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
Uwielbiam schab z pieczarkami i własnie przygotowuje schab z sosem pieczarkowym z przepisów kuchni Lidla,mniam...