POLECAMY

Roladki schabowe - Kasia gotuje z Polki.pl

Roladki schabowe są kruche i delikatne, a farsz możesz modyfikować według własnego uznania!

Weronika Kwaśniak / 2 miesiące temu

Roladki schabowe są delikatne i kruche - idealne na niedzielny obiad! Farsz można modyfikować według własnego uznania na różne sposoby. W wersji Kasi Bukowskiej roladki schabowe będą nadziewane warzywami. Danie można przygotować z wyprzedzeniem, a później odgrzać - smak będzie równie rewelacyjny. Klucz do sukcesu to dobre mięso!

Oto składniki na roladki schabowe z warzywami według Kasi Bukowskiej:

  • 5 kawałków schabu o grubości około centymetra,
  • 6 suszonych pomidorów,
  • 3-4 łyżki mąki,
  • marchewka,
  • czerwona cebula,
  • natka pietruszki,
  • 1-2 szklanki bulionu,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do obsmażenia.

Jak zrobić roladki schabowe z warzywami? Zacznij od przygotowania farszu. Obraną marchewkę pokrój w cienkie paseczki, posiekaj też cebulę i natkę pietruszki, a także suszone pomidory. Schab rozklep, aby powstały z niego cienkie i duże płaty. Mięso przypraw pieprzem, solą, a potem nałóż dodatki - cebulkę, marchewkę, natkę pietruszki i suszone pomidory. Ciasno zwiń każdą roladkę schabową. Możesz ją spiąć wykałaczkami. Na koniec mięso obtocz w mące.

Zobacz więcej przepisów video

Przygotowane roladki schabowe smaż na gorącym tłuszczu, zaczynając od szwu, aby później się nie otworzyły. Gdy mięso jest już podsmażone ze wszystkich stron, zalej je bulionem i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 40 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)