Rolada z kapusty

Z ryżem, szynką i papryką!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Rolada z kapusty
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże liście włoskiej kapusty

Na farsz:

  • szklanka ryżu
  • 10 dag szynki konserwowej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • duża cebula
  • jajko
Wigilijna kapusta z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladę z kapusty!

  1. Liście kapusty umyj i obgotuj we wrzątku. Usuń zgrubiałe nerwy.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Ryż ugotuj na półtwardo.
  4. Szynkę, cebulę i papryki pokrój w kostkę.
  5. Włóż do miski ryż, cebulę, szynkę i paprykę, dodaj roztrzepane jajko i wymieszaj.
  6. Liście kapusty ułóż na zakładkę, tak aby utworzyły prostokąt.
  7. Na liście wyłóż farsz i zroluj.
  8. Całość zwiń delikatnie bawełnianą nicią i zawiń w folię aluminiową.
  9. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz około 40 minut.

Zobacz przepisy na pasty do chleba:

Pasta z grochu - przepis
Pasty z serkiem wiejskim - przepis
Pasta z siemieniem lnianym - przepis
Jak zrobić jajeczną pastę do kanapek?
Brokułowa pasta do kanapek - przepis
Pasta parówkowa na kanapki - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)