Rolada z indyka

Zamiast kaszy manny do farszu możesz dodać startą bułkę. By jednak osiagnąć podobny efekt, jaki daje kasza, trzeba jej użyć 3-4 łyżki.

DRUKUJ PRZEPIS
Rolada z indyka
Fotolia
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 115 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg fileta z indyka
  • po dużym pęczku natki pietruszki i koperku
  • 5 dag masła
  • 15 dag serka mascarpone
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 2–3 łyżki startego parmezanu
  • 1 białko
  • 150 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Filet opłucz, osusz papierowymi ręcznikami. Rozkrój na płat grubości ok. 2 cm. Oprósz solą i pieprzem, odstaw w chłodne miejsce.
  2. Natkę i koperek dokładnie opłucz, osusz. Posiekaj, zmiksuj. Połącz z mascarpone, kaszą manną i startym parmezanem, dopraw do smaku. Na koniec wymieszaj z ubitym na sztywno białkiem.
  3. Przygotowaną masą posmaruj płat mięsa. Zwiń roladę, obwiąż ją bawełnianą nicią. Końce zepnij wykałaczkami, aby farsz nie wypływał.
  4. Mięso ułóż w brytfannie, podlej bulionem, posyp wiórkami masła. Piecz 15 min w temp. 200 st. C, a potem jeszcze 70–80 min w temp. 180 st. C, polewając płynem spod pieczeni.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)