Pulpety z sarniny

/
DRUKUJ PRZEPIS
Pulpety z sarniny
Składniki:
40 dag sarniny,
cebula,
seler,
40g wędzonej słoniny,
jajko,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
pół opakowania czerwonej papryki w proszku,
2 ząbki czosnku,
2 dag mąki,
olej,
wywar mięsny,
sól,
pieprz.
Wigilijna kapusta z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Obrać cebulę. Posiekać. Zmielić z mięsem. Dodać przyprawy do smaku. Wymieszać z drobno pokrojoną słoniną. Uformować kulki. Obtoczyć w mące. Smażyć na oleju. Zetrzeć ser i wsypać do wywaru. Wlać do pulpetów, kiedy będą na wpół miękkie. Dusić do miękkości.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)