Pulpety z sarniny

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Sposób przygotowania

Obrać cebulę. Posiekać. Zmielić z mięsem. Dodać przyprawy do smaku. Wymieszać z drobno pokrojoną słoniną. Uformować kulki. Obtoczyć w mące. Smażyć na oleju. Zetrzeć ser i wsypać do wywaru. Wlać do pulpetów, kiedy będą na wpół miękkie. Dusić do miękkości.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

40 dag sarniny,
cebula,
seler,
40g wędzonej słoniny,
jajko,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
pół opakowania czerwonej papryki w proszku,
2 ząbki czosnku,
2 dag mąki,
olej,
wywar mięsny,
sól,
pieprz.
Oceń 0,00 / 0 głosów
Drukuj Drukuj

Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny