Pulpety z marchewką

Pyszne!

DRUKUJ PRZEPIS
Pulpety z marchewką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 235 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 2 marchewki
  • koperek
  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego
  • jajko
  • 2–3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 l bulionu
  • sól
  • pieprz ziołowy
Pulpety w sosie pieczarkowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Marchewkę umyj, obierz, opłucz, pokrój w małą kostkę. Koperek opłucz, osusz, posiekaj.
  2. Mięso dokładnie wyrób z jajkiem i tartą bułką. Połącz z marchewką i połową koperku, dopraw.
  3. Z masy mięsnej formuj kule. Każdą obtocz w mące i kładź na gotujący się bulion. Gotuj 15–20 min na małym ogniu pod przykryciem.
  4. Podawaj z sosem koperkowym przygotowanym na bazie bulionu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)