POLECAMY

Pstrągi z rozmarynem z grilla - przepis

Ryby piecz zawinięte w plasterki wędzonego boczku

Pstrągi z rozmarynem z grilla - przepis fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 15 min * 1 porcja – ok. 280 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 4 średniej wielkości pstrągi
- 1 cytryna
- sól
- gałązka świeżego rozmarynu
- 4 łyżeczki masła
- 8 plastrów wędzonego boczku
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Ryby wypatrosz, oczyść z łusek, opłucz. W środku i na zewnątrz skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 min w chłodne miejsce.

2. Do środka każdej ryby włóż po kawałku gałązki świeżego rozmarynu i po łyżeczce masła. Każdą rybę owiń dwoma cieniutkimi plastrami boczku.  

3. Pstrągi zawijaj pojedynczo w folię aluminiową. Piecz po 5–6 minut z każdej strony.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)