Pstrągi po hawajsku

Upieczone pstrągi podawaj z pieczywem i sałatą

Przygotowanie: 20 min
Pieczenie: 30 min
Porcja: 350

Składniki na 4 porcje:

- 4 średnie pstrągi
- 4 łyżki dżemu pomarańczowego z imbirem
- sok wyciśnięty z 2 pomarańczy
- duża wyfiletowna pomarańcza
- 4 ząbki czosnku
- 6 łyżek posiekanego tymianku
- 8 łyżek oliwy
- szczypta cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta pieprzu kajeńskiego
- sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Dżem pomarańczowy wymieszaj z sokiem pomarańczowym. Dodaj posiekany czosnek, tymianek i oliwę. Dopraw cynamonem, gałką muszkatołową, solą, czarnym pieprzem  i pieprzem kajeńskim.

2. Sprawione ryby dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Nasmaruj przygotowaną masą.

3. Pstrągi ułóż na blasze przykrytej pergaminem, Obłóż filecikami pomarańczy. Piecz około 30 minut w temperaturze 200 st. Podawaj z pieczywem i sałatą.

Kulinarne inspiracje - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)