POLECAMY

Pstrąg z nachosami

Sprawdź ten nietypowy przepis!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pstrąg z nachosami Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 filety z pstrąga
  • czerwona cebula
  • papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • świeża kolendra
  • nalewka gruszkowa
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Nachosy:

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • woda do zagniecenia
Przygotowanie:

Zobacz, jak przyrządzić pstrąga!

  1. Cebulę, papryczkę chili i ząbek czosnku pokrój w cienkie plasterki.
  2. Kolendrę posiekaj.
  3. Warzywa skrop sokiem z cytryny i zalej nalewką.
  4. Do zalewy włóż kawałki świeżej ryby.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Wstaw na noc do lodówki.
  7. Z mąki i wody zagnieć i wyrób ciasto.
  8. Uformuj cienkie placuszki.
  9. Posmaruj je z wierzchu odrobiną masła.
  10. Dopraw gruboziarnistą solą i płatkami chili.
  11. Piecz razem z rybą na złoty kolor w 200°C.

Zobacz też nasze przepisy z bakłażanem:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)