Pstrąg z grilla mocno cytrynowy

Ryby z grilla smakują fantastycznie dzięki lekkiej cytrusowej nutce. Spróbuj!

DRUKUJ PRZEPIS
Pstrąg z grilla mocno cytrynowy
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 płaty pstrąga (przekrojone na pół)
  • 2 pokrojone w plasterki cytryny
  • pokrojony pęczek dymki
  • 1/2 pęczka porwanego na kawałki koperku
  • olej
  • szczypta rozmarynu

Dodatkowo:

  • 4 przekrojone małe cukinie
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • curry
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cztery kawałki folii aluminiowej (stroną błyszczącą do środka) posmaruj olejem. Ułóż po kawałku ryby, na nim plasterki cytryny, dymkę, koperek, oprósz rozmarynem, pieprzem, przykryj pozostałymi kawałkami ryby. Zawiń w folię. Ułóż na grillu i piecz około 10 min.
  2. Cukinie posmaruj marynatą z oliwy, czosnku, szczypty curry i kurkumy, pieprzu i soli. Opiekaj na grillu 3 min. z każdej strony. Rybę podawaj z cukinią i sałatką z pomidorów.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)