Pstrąg w boczku

Dla wielbicieli ryb!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pstrąg w boczku fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 3
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 pstrągi
  • 9 plastrów boczku wędzonego
  • 2 cytryny
  • kilka gałązek szałwii
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pstrąga w boczku!

  1. Wnętrze umytych i osuszonych pstrągów oprósz solą i pieprzem.
  2. Cytrynę pokrój w plasterki i ułóż wewnątrz ryb razem z listkami szałwii.
  3. Każdego pstrąga owiń w 3 plastry boczku, tak by na siebie nachodziły.
  4. Ryby ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.

Zobacz więcej apetycznych pomysłów:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)