Pstrąg smażony w migdałach

Pstrąg panierowany w płatkach migdałów nabierze świątecznego charakteru. Smażąc rybę, często ją obracaj, aby migdały się nie przypaliły.

Składniki:
- 4 filety z pstrąga
- 10 dag migdałów w płatkach
- 1 łyżka masła
- 1 cytryny
- mąka
- 1 jajko
- sól i pieprz

Filety opłukać, oprószyć pieprzem i solą, skropić cytryną, odstawić na 5 minut. Panierować w mące i jajku. Filety panierować z migdałach tylko z jednej strony (tam, gdzie nie ma skóry). Dłonią docisnąć migdały do fileta. Rybę smażyć na rozgrzanym maśle, często obracając. Przełożyć na półmisek i udekorować na przykład brokułami.
SKOMENTUJ (0)
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)