Przepis Pascala Brodnickiego: tagliatelle z cukinią

Dodaj też suszone pomidory!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Pascala Brodnickiego: tagliatelle z cukinią
serwis prasowy Ramy
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 3 małe cukinie bez pestek i bez skóry
  • 150 ml gęstej śmietany
  • 20 g suszonych pomidorów
  • 50 ml miksu tłuszczów do smażenia
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek posiekanego czosnku
  • 30 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:

Zobacz przepis Pascala Brodnickiego na tagliatelle z cukinią!

  1. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
  2. Obrane cukinie oraz suszone pomidory pokrój w słupki.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej miks tłuszczów do smażenia.
  4. Poczekaj aż z tłuszczu znikną bąbelki, jest to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia.
  5. Wrzuć czosnek, cukinie i suszone pomidory i podsmażaj przez 5 minut na dużym ogniu.
  6. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę, sól i pieprz.
  7. Podgotuj całość 2 minuty.
  8. Dodaj makaron na patelnię i wymieszaj, by całość pokrył sos.
  9. Nałóż porcje na talerze, udekoruj natką i parmezanem.

Materiały prasowe, Rama smaż jak szef kuchni!

Zobacz więcej przepisów z makaronem:

Makaron bolognese - przepis
Cannelloni z mięsem - przepis
Sałatka z makaronem - 15 przepisów
Makaron z owocami morza - przepis
Sałatka z makaronem i kurczakiem - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)