Przepis Jana Kuronia: wrapy z łososiem

Dodaj m.in. awokado i ogórki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Jana Kuronia: wrapy z łososiem
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 małych pszennych tortilli
  • 400 g wędzonego łososia
  • 2 długie ogórki
  • 2 awokado
  • 1 ugotowany ziemniak
  • połowa sałaty lodowej
  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • cytryna
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
Zupa rybna - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

W książce Jana Kuronia pt. "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" znajdziecie mnóstwo przydatnych wskazówek i smakowitych przepisów! Zobaczcie jeden z nich!

  1. Ziemniaka obierz i pokrój w kosteczkę razem z ogórkami i awokado.
  2. Łososia potnij w paski.
  3. Dodaj majonez, posiekany koperek, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. Połącz z pokrojonymi ogórkami, awokado oraz ziemniakiem.
  5. Powstałą masę rozsmaruj na tortillach, ale zostaw wolny 1 centymetr brzegu.
  6. Na wierzchu połóż porwaną sałatę lodową.
  7. Zwiń ciasno i owiń folią aluminiową. Włóż do lodówki na 1–2 godziny.
  8. Przed podaniem pokrój każdą tortillę na skos, aby stała się małą przekąską.
Więcej świetnych przepisów Jana Kuronia znajdziecie w książce "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" (wydawnictwo Edipresse Książki) - już w sprzedaży!
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)