Potrawka z mięsem i warzywami

Pomysł na obiad, który oczaruje twoją rodzinę! Do potrawy możesz dodać również inne warzywa - według własnych upodobań.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Potrawka z mięsem i warzywami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg karkówki
  • olej
  • 3 marchewki
  • duży por
  • 2 duże cebule czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 szklanki bulionu
  • mała gałązka rozmarynu
  • listek laurowy
  • po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na potrawkę z warzywami!
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry.
2. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 min.
3. Obsmaż na oleju.
4. Marchew obierz, opłucz, pokrój na kawałki.
5. Pora oczyść, pokrój na kawałki.
6. Cebulki obierz, pokrój w cząstki.
7. Ząbki czosnku obierz, pokrój w plasterki.
8. Naczynie żaroodporne natłuść olejem.
9. Umieść w nim mięso i warzywa, zalej bulionem, dodaj przyprawy.
10. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika o temp. 200°C.
11. Całość piecz ok. 45 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)