Potrawka z kurczaka i chili

W sam raz dla wielbicieli pikantnych potraw.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Potrawka z kurczaka i chili
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 275 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag mięsa z kurczaka (filet, udziec)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
  • marchewka
  • łyżka słodkiej mielonej papryki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • papryczka chilli
  • pół puszki kukurydzy
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę.
2. Zrumień na oleju z pokrojoną cebulą.
3. Dodaj posiekany czosnek i plasterki marchewki, chwilę przesmaż.
4. Posyp mieloną papryką i solą, wymieszaj, dodaj pomidory z zalewą.
5. Zagotuj, dodaj pokrojoną papryczkę, duś 15 min na małym ogniu.
6. Dodaj odsączoną kukurydzę i jogurt, duś jeszcze 5 min, dopraw.

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: chilikurczak
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)