Polędwiczki z morelą

Polędwiczki dzielimy na kawałki o długości 6 cm. Ostrym nożem z ostrym czubkiem...

Składniki

  • 0,5 kg polędwiczek
  • 20 dkg suszonych moreli
  • sól
  • pieprz
  • śliwowica

Sposób przygotowania

Polędwiczki dzielimy na kawałki o długości 6 cm. Ostrym nożem z ostrym czubkiem wbijamy się
w polędwiczkę robiąc rodzaj tunelu wzdłuż mięsa. Następnie wkładamy do uzyskanego w ten sposób
otworu suszone morele, solimy mięso, pieprzymy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie
z oliwką z kawałkiem masła i smażymy po 3 minuty z każdej strony.Następnie wlewamy tyle małych
kieliszków śliwowicy ile mamy kawałków polędwicy na patelni, przykrywamy i  danie gotowe.

SKOMENTUJ (0)
Gołąbki bez zawijania - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)