Polędwiczki z malinami - przepis składniki i przygotowanie

Idealna kompozycja smaków!
Weronika Kwaśniak / 17.07.2015 06:33
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczki z malinami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 polędwiczki
  • 3 łyżeczki tłuczonego czarnego pieprzu
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Na sos:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka startego imbiru
  • maliny
  • 1/4 szklanki wina czerwonego
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na polędwiczki z malinami!

  1. Polędwiczki opłucz, natrzyj pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzej olej, zrumień mięso i podduś je.
  3. Przełóż na deskę, oprósz solą, przykryj folią aluminiową.
  4. W rondelku rozpuść masło, dodaj miód i imbir, chwilę przesmaż.
  5. Dodaj maliny, wlej wino.
  6. Duś kilka minut, uważając, aby maliny całkowicie się nie rozpadły. Dopraw.
  7. Polędwiczki pokrój w plastry, podawaj z sosem.

Zobacz inne pomysły na polędwiczki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA