Polędwiczka rolowana drobiowa na ostro

To drobiowe danie z dodatkiem miodu i ostrej papryki po prostu rozpływa się w ustach. Przygotuj je na obiad i przekonaj się!

DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczka rolowana drobiowa na ostro
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag polędwiczek z kurczaka
  • 4 łyżki musztardy
  • łyżka miodu
  • mała ostra papryczka
  • pół szklanki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • grubo mielony pieprz
  • sól
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Polędwiczki opłukać, osuszyć. Każdą pokroić na cienkie płaty, oprószyć z obu stron solą.
  2. Musztardę wymieszać z miodem i drobno posiekaną papryczką. Masą smarować wierzch każdego płata polędwiczki. Zwijać w miarę ścisłe roladki, by się nie rozwijały można je spiąć wykałaczkami.
  3. Ułożyć w brytfannie. Każdą posmarować przecierem wymieszanym z oliwą, oprószyć grubo mielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i piec ok. 25 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)