Placki ziemniaczane z boczkiem

Idealne na obiad!

DRUKUJ PRZEPIS
Placki ziemniaczane z boczkiem
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 cebule
  • 10 dag boczku
  • jajko
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • pół szklanki śmietany
  • pół szklanki musu jabłkowego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Placki z dyni z przyprawami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Obrane ziemniaki zetrzeć. Odcisnąć sok. Obrać cebulę. Posiekać z boczkiem. Wymieszać z ziemniakami i jajkiem. Popieprzyć. Posolić.
  2. Usmażyć placki.
  3. Do śmietany wsypać szczypiorek. Dodać przyprawy do smaku.
  4. Podawać z plackami i musem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)