Placki z cukinią i szczypiorkiem

Przygotuj placki z cukinią i szczypiorkiem z przepisu Roberta Muzyczki - Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

DRUKUJ PRZEPIS
Placki z cukinią i szczypiorkiem
materiały prasowe
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
5 średnich ziemniaków
młoda cukinia                                    
1 pęczek szczypiorku
2 jajka                                                    
4 łyżki mąki
olej
sos czosnkowy (np. Tarsmak)
sól i pieprz do smaku
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym. Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
  2. Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
zuza/3 lata temu
zrobilam je wczoraj i napisze jedno są GENIALNE !!!!!!!!!!!! juz innych placków jak te napewno robic nie bede tylko cukinia tak jak w przepisie napisane musi byc scierana na tarce o grubych oczkach i koniecznie se skórka....