Pizza Americana

Zamiast bekonu użyj też chudego wędzonego boczku!

Składniki:
- 1 porcja ciasta na pizzę
- 2 łyżki oliwy
- 25 dag gęstego sosu pomidorowego
- 1 ser mozzarella (25 dag)
- 10 dag bekonu
- 10 dag pieczonej wołowiny
- sól i pieprz
- oregano, tymianek

Ciasto rozwałkować, włożyć do formy, pokryć gęstym sosem pomidorowym, oprószyć solą, pieprzem, skropić oliwą i piec 10 minut w temperaturze 250ºC. Pokroić mięso, bekon i rozłożyć na cieście, pokryć plasterkami sera, posypać ziołami i piec jeszcze 10 minut.
SKOMENTUJ (1)
Domowa pizza margeritta - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (1)
Gość/4 lata temu
wyglada pieknie!ociekajaca skladnikami pizza jest najlepsza!chociaz ja czesto kupuje gotowa! ale gotowa amerykanska widzialam tylko w Lidlu! od jutra ma byc w tygodniu amerykanskim, wiec trzeba narobic zapasow :)