Pikantne udka w sezamie

Na ostro!

DRUKUJ PRZEPIS
Pikantne udka w sezamie
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 160 min
Ilość kalorii: 340 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 pałeczek z kurczaka
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu
  • 2 oczyszczone z pestek i posiekane papryczki chili
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżki sezamu
  • mielony czarny pieprz
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem.
  2. Udka opłucz, wymieszaj z bejcą. Chłodź 2 godziny. Ułóż na blasze, posyp sezamem i piecz 40 min (200 st.).
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)