Pikantne skrzydełka diabelskie z grilla

Pikantne skrzydełka diabelskie z grilla przyrządzisz w mgnieniu oka. Zobacz, jak to zrobić!

DRUKUJ PRZEPIS
Pikantne skrzydełka diabelskie z grilla
A. Rogalski
Liczba porcji: 12
Czas wykonania: 60 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12 skrzydełek z kurczaka

Na marynatę:

  • 5–6 łyżek pasty paprykowej typu ajvar
  • 4–5 łyżek sosu sojowego
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki wódki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • pieprz Cayenne
  • czarny pieprz, sól
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  • Przygotuj marynatę: pastę ajvar wymieszaj z sosem sojowym, miodem, wódką, olejem. Dodaj suszony tymianek i mąkę ziemniaczaną. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, imbirem, pieprzem Cayenne, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą.
  • Skrzydełka umyj, osusz, posmaruj glazurą, odstaw pod przykryciem do lodówki na co najmniej pół godziny. Następnie ułóż na tackach do grillowania.
  • Piecz przez 20–25 minut. W czasie pieczenia skrzydełka obróć i ponownie posmaruj glazurą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)