Pierś kurczaka z morelą i miętą

Nietypowy obiad ze słodkim akcentem: pierś kurczaka z morelą i miętą!

Weronika Kwaśniak / 4 miesiące temu
DRUKUJ PRZEPIS
Pierś kurczaka z morelą i miętą
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 duże podwójne piersi z kurczaka
  • ok. 10 moreli
  • pęczek mięty
  • 2 łyżeczki masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierś kurczaka z miętą!

  1. Podwójne piersi z kurczaka rozdziel na połówki.
  2. W każdej wytnij cienkim nożem kieszeń i natrzyj w środku solą i pieprzem.
  3. Listki mięty oderwij od gałązek.
  4. Połowę posiekaj i utrzyj z miękkim masłem.
  5. Owoce umyj, przekrój na połówki i usuń pestki.
  6. Na morele nałóż masę miętową i włóż do kieszeni w mięsie.
  7. Zepnij wykałaczkami, skrop oliwą i ułóż w formie do pieczenia.
  8. Pozostałe listki zamocz w oliwie i ułóż na mięsie.
  9. Przygotowane danie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piecz około 30 minut.

Zobacz więcej pomysłów na pierś z kurczaka:

Paella z kurczakiem - przepis
Kurczak z fasolką szparagową - przepis
Kurczak po karaibsku - przepis
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym - przepis video

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)