Pierś z kurczaka w zalotnym towarzystwie zielonego awokado

Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 20 min w temp. 180 st...

Składniki

  • 2 szt. piersi z kurczaka,
  • 2 pomidory,
  • 1 szt. awokado,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 50 ml oliwy z oliwek,
  • 100 ml śmietany kwaśnej,
  • sól morska w młynku
  • pieprz czarny mielony
  • 8 ziarenek kolendry
  • 1 łyżeczka imbiru

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 20 min w temp. 180 st.
Sos: kwaśną śmietanę zmiksować z ½ awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Podawać na grillowanych plastrach pomidorów

SKOMENTUJ (0)
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)