Pierś indyka ze szpinakiem

Soczysta pierś indyka ze szpinakiem odmieni pozytywnie twój niedzielny obiad!

DRUKUJ PRZEPIS
Pierś indyka ze szpinakiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 80 min
Ilość kalorii: 310 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • mała pierś indyka (ok. 75 dag)
  • opak. mrożonego szpinaku w liściach
  • 30 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1/2 szklanki śmietany 18-proc.
  • 4 łyżki tartego ostrego sera
  • szklanka białego wina
  • 5 gałązek tymianku
  • 2 czubate łyżki masła
  • 5 łyżek oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Tarta z dynią i szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso z indyka oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na oleju, przełóż do brytfanki, polej winem, obłóż tymiankiem i piecz godzinę w temp. 190 stopni, często polewając powstałym sosem.
  2. Na patelni roztop masło i zrumień pieczarki. Dodaj rozmrożony szpinak, śmietanę i duś, mieszając, 10 min. Dodaj ser, dopraw szczyptą soli, pieprzu i gałki. Pieczeń pokrój w plastry, podawaj ze szpinakiem oraz makaronem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)