Pierś imbirowo-cytrusowa

Egzotyczny zmak na twoim stole

DRUKUJ PRZEPIS
Pierś imbirowo-cytrusowa
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 90 min
Ilość kalorii: 260 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • duża, podwójna pierś z kurczaka
  • 2 grejpfruty
  • 1/2 szklanki delikatnego bulionu z kurczaka
  • 4 cm kawałek imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • pieprz
  • olej
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Pierś natrzyj pieprzem. Odstaw do lodówki na godzinę. Owoce dobrze umyj. Z jednego grejpfruta wyciśnij sok. Drugiego obierz i wykrój fileciki. Imbir oraz czosnek obierz i posiekaj.
  2. Na oleju obsmaż mięso, podlej sosem sojowym, wyciśniętym sokiem, bulionem, dodaj czosnek i imbir. Przykryj i duś 20 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj fileciki grejpfruta. Mięso podawaj z ryżem doprawionym curry oraz posiekaną dymką.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)