Pierogi z kurkami

Sezon na kurki w pełni, więc warto go wykorzystać!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pierogi z kurkami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • jajko
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki posiekanego koperku
Na farsz:
  • 2 szklanki kurek
  • 2 cebule
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • posiekany koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej
Sos grzybowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pierogi z kurkami!

  1. Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski i wymieszaj.
  2. W razie potrzeby dodaj troszkę więcej wody, a gdy będzie za rzadkie - mąki.
  3. Wyrób ciasto, zawiń w folię i odłóż na kilka minut.
  4. Pokrojoną drobno cebulę podsmaż na oleju.
  5. Dodaj pokrojone kurki, sól i pieprz, podsmaż.
  6. Do grzybów dodaj posiekane jajka i koperek, wymieszaj.
  7. Cienko rozwałkuj ciasto, wycinaj krążki, układaj farsz i zlepiaj w pierogi.
  8. Wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj kilka minut, licząc od momentu ponownego zagotowania.
  9. Podawaj z wody lub podsmażone na oleju.

Sprawdź inne przepisy na pierogi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)