Pierogi ruskie z ciasta francuskiego

Nietypowy pomysł na obiad!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pierogi ruskie z ciasta francuskiego
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 3-4 ziemniaki
  • ok. 25 dag twarogu
  • 2 cebule 
  • 2 łyżki oliwy
  • oliwek
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierogi ruskie z ciasta francuskiego!

  1. Ciasto rozmroź.
  2. Ziemniaki gotuj, lekko ciepłe przeciśnij przez praskę.
  3. Wymieszaj z twarogiem.
  4. Cebulę posiekaj, lekko zrumień na oliwie.
  5. Dodaj do masy, przypraw do smaku, mieszaj.
  6. Ciasto pokrój w trójkąty lub prostokąty.
  7. Na każdy połóż nieco farszu, zlep brzegi.
  8. Piecz w temperaturze 200 stopni C na złotobrązowy kolor.

Zobacz inne przepisy na pierogi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)