Pieczony łosoś z grzybami

Najlepszy z borowikami!

DRUKUJ PRZEPIS
Pieczony łosoś z grzybami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 310 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 dzwonka łososia
  • pół cytryny
  • 3 łyżki stopionego masła lub oleju
  • 25 dag grzybów, np. borowików, maślaków
  • cebula
  • 100 ml śmietany
  • łyżeczka mąki
  • 1–2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
Łosoś faszerowany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Ułóż w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu, polej tłuszczem. Piecz 20 min w 200 st. C.  
  2. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w talarki, zeszklij na pozostałym tłuszczu. Dodaj grzyby, przesmaż, przypraw, podlej odrobiną wody, podduś.
  3. Grzyby wyłóż na rybę. Całość polej śmietaną rozmieszaną z mąką i doprawioną. Posyp tartą bułką i startym serem. Piecz ok. 15 min w 200 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)