Pieczona pierś indyka z kabanosami

Pieczona pierś indyka z kabanosami to pożywne danie na ciepło lub na zimno, wypróbuj nasz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Pieczona pierś indyka z kabanosami
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 90 min
Ilość kalorii: 310 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,5 kg piersi indyka
  • 10 dag kabanosów
  • 10 dag gotowanej szynki
  • 2 kromki pumpernikla
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • jajko
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • 5 dag sera
  • łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. W umytym mięsie za pomocy długiego noża natnij głęboką kieszeń. Pierś z indyka natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. Kabanosy, szynkę i pumpernikiel pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju i przesmaż cebulę, czosnek, kabanosy, szynkę oraz pumpernikiel. Ostudź, wymieszaj z jajkiem, startym serem i natką. Pierś z indyka nadziej farszem, zepnij otwór wykałaczkami. Obsmaż na reszcie oleju, przełóż do brytfanny, polej szklanką wody i piecz godzinę w piekarniku nagrzanym do temp. 190 st.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
Nastka/3 lata temu
Taka pieczone pierś z indyka, i to z kabanosami to chyba sporo jak na dwie osoby...?
aga/3 lata temu
Pieczona pierś z indyka nadaje się potem na kanapki, chociaż czasem podaję ją z sosem chrzanowym na obiad i też jest smacznie
Edmina/3 lata temu
Pierś z indyka z kabanosami jest najlepsza na ciepło