Pieczeń z indyka faszerowana papryką

Pieczeń z indyka faszerowana papryką idealnie się nadaje na główne danie.

DRUKUJ PRZEPIS
Pieczeń z indyka faszerowana papryką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • pierś z indyka o wadze 2 kg
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 4 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 3 kolorowe papryki
  • sok z połowy cytryny
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Czosnek obierz, wraz z opłukanymi ziołami posiekaj, przełóż do miseczki. Dodaj przyprawy, sok z cytryny, oliwę. Wymieszaj.
  2. Mięso opłucz, osusz, długim nożem natnij kieszeń. Połową zalewy natrzyj środek mięsa, resztą natrzyj wierzch. Chłodź 2 godziny. Papryki oczyść, pokrój w paski. Nadziej pierś, zepnij wykałaczkami. Ułóż na blasze, piecz 1,5 godziny, polewając często powstałym sosem. W razie potrzeby podlej pieczeń kilkoma łyżkami wody.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)