Przepis na pieczeń z brokułami - przepis składniki i przygotowanie

Z mięsa mielonego!
Weronika Kwaśniak / 21.04.2016 06:44
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag mielonego wieprzowego
  • 25 dag mielonego wołowego
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • ok. 1/2 brokułu
  • papryka
  • pęczek szczypiorku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczeń z brokułami!

  1. W dużej misce wymieszaj dokładnie oba rodzaje mięsa, jajka, posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany szczypior i przyprawy.
  2. Brokuł podziel na różyczki i zblanszuj.
  3. Formę keksową o wymiarach 26 cm na 8 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  4. Włóż 1/2 mięsa mielonego, wzdłuż przez środek ułóż jedne obok drugich różyczki brokułu i przykryj resztą mięsa.
  5. Piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
  6. Podawaj na gorąco.

Zobacz też kilka przepisów z serem feta:

Klopsiki z serem feta - przepis Roberta Sowy
Muffiny na słono z fetą - przepis
Pieczone pierogi ze szpinakiem - przepis
Pierogi z fetą - przepis
Papryczki z serem feta - przepis
Grillowane warzywa z serem feta - przepis

DRUKUJ PRZEPIS