Penne z grzybami

Przepis dla fanów włoskich makaronów - naprawdę łatwy.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Penne z grzybami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 335 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag makaronu penne lub rigatoni
  • 15 dag fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 20 dag grzybów (np. borowików, podgrzybków lub kurek)
  • 2 łyżki masła 
  • łyżka oliwy
  • cebulka
  • tymianek
  • natka
  • sól
  • pieprz
Krokiety z kapustą i grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.
2. Fasolkę obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź.
3. Dokładnie oczyść grzyby i również obgotuj w osolonym wrzątku - także należy je odcedzić.
4. Na patelni rozgrzej masło z oliwą. Wsyp posiekaną cebulę, przesmaż ją.
5. Dodaj pokrojoną fasolkę i grzyby, przesmaż, co jakiś czas mieszając.
6. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
7. Makaron wymieszaj z pozostałymi składnikami. Posyp natką.

Przepis z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
kropek/tydzień temu
Ja kocham makarony, no i mogłabym je jeść codziennie. Ale, żeby mi się nie znudziły szukam pomysłów na to, jak je przygotować. Najczęściej zaglądam na bloga panipanidomu.pl. Tam jest mnóstwo świetnych pomysłów na to jak przygotować smaczny makaron.