Penne al tonno

Włoski makaron z tuńczykiem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Penne al tonno
serwis prasowy Malma
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 200 g makaronu penne
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół puszki pomidorów (najlepiej pelati)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
Makaron al Alfredo - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na penne al tonno!

  1. Makaron gotuj według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Na patelni na oliwie przesmaż czosnek i cebulę posiekane w kostkę.
  3. Dodaj tuńczyka odsączonego z zalewy i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Dodaj pomidory i chwilę duś.
  5. Do sosu dodaj gorący makaron i wymieszaj.
  6. Przed podaniem posyp obficie natką pietruszki.
Materiały prasowe, Malma

Zobacz inne przepisy na makarony:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)