POLECAMY

Paprykarz z kurczakiem

Filet płuczemy, kroimy w średniej wielkości cząstki i posypujemy przyprawą. Po około 30 minutach wkładamy na patelnię i podsmażamy na oleju.

Składniki

  • 1 duża pierś filet z kurczaka,
  • 1 sztuka papryka,
  • 1 duża cebula,
  • 2-3 łyżeczki koncentrat pomidorowy,
  • do smaku Przyprawa do kurczaka - ziołowa,
  • do smaku sól i pieprz

Sposób przygotowania

Filet płuczemy, kroimy w średniej wielkości cząstki i posypujemy przyprawą. Po około 30 minutach wkładamy na patelnię i podsmażamy na oleju. Gdy się lekko zrumieni dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę. Smażymy razem po czym wlewamy szklankę gorącej wody i dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach łączymy z koncentratem pomidorowym i łyżką sosu pieczeniowego w proszku i mieszamy, aby się nie przypaliło. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)