Owocowe szaszłyki

Przed podaniem szaszłyki można polać roztopioną ciemną czekoladą

DRUKUJ PRZEPIS
Owocowe szaszłyki
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 brzoskwinie
  • 2 nektarynki
  • banan
  • 20 dag dużych czereśni
  • pomarańcza
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Owoce umyj, osusz. Pokrój w dużą kostkę 2 brzoskwinie i 2 nektarynki. Banana pokrój na plasterki.  Czereśnie wydryluj. Przygotowane owoce nadziewaj na przemian na długie bambusowe patyczki.
  2. Miód wymieszaj z sokiem cytrynowym. Owocowe szaszłyki posmaruj glazurą, ułóż na tackach do grillowania i piecz nad rozżarzonymi węglami około 10 minut. W czasie pieczenia szaszłyki kilkakrotnie obróć i posmaruj resztą glazury.
  3. Trzecią brzoskwinię sparz, obierz ze skórki, zmiksuj z niewykorzystaną glazurą oraz sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
  4. Szaszłyki z owoców zdejmij z grilla i podawaj na gorąco z owocowym sosem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)