Orientalna potrawka wołowa

Orientalna potrawka to wyjątkowe danie, które kipi kolorami i smakuje dalekimi podróżami!

DRUKUJ PRZEPIS
Orientalna potrawka wołowa
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 225 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag udźca wołowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 15 dag pieczarek l kolorowa papryka
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • ząbek czosnku
  • kawałek imbiru
  • 15 dag groszku
  • 2 łyżki pędów bambusa
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • łyżka octu winnego
  • 50 ml bulionu
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
Zapiekanka pasterska z cheddarem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Wołowinę pokroić w kostkę, wymieszać z sosem sojowym, odstawić.
  2. Pieczarki i paprykę umyć, pokroić w paski.
  3. Mięso przesmażyć na oleju, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni.
  4. Na pozostałym oleju przesmażyć posiekany czosnek i imbir. Dodać pieczarki, paprykę i groszek. Mieszając, smażyć 3 minuty.
  5. Dodać mięso, pędy bambusa oraz pozostały sos sojowy wymieszany z ostrygowym, olejem, octem, bulionem i cukrem. Mieszając całość przesmażyć, doprawić do smaku.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)