Zapiekanka warzywna - przepis

Niecodzienna zapiekanka warzywna wprowadzi twoje kubki smakowe w niecodzienny nastrój!
/ 27.03.2010 16:14
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kiełbasy
  • 9 klusek śląskich
  • dwie garści fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 3 plastry żółtego sera
  • 1 cebula
  • 2 pomidory pęczek pietruszki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka

Sos:

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Na dnie naczynia żaroodpornego układami warstwy: lekko podgotowane fasolki szparagowe, pomidory, posiekane w kostkę cebule oraz nać pietruszki. Na to wędruje sos powstały z wymieszania ketchupu, majonezu, śmietany i musztardy wraz z solą i pieprzem.
  2. Kolejne warstwy to: pocięte na plastry kluski śląskie, plastry kiełbasy. Całość doprawiamy majerankiem i słodką papryką. Po 15 min zapiekania w piecu (temp. 180 st. C) dodajemy plastry zółtego sera oraz rozbite jajka. Zapiekamy jeszcze przez 8 min. Smacznego!
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA