Naleśniki z sezamem i łososiem

Oryginalny pomysł na naleśniki.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z sezamem i łososiem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 1 i 1/3 szklanki mąki  
  • szczypta soli
  • jajko
  • szklanka wody gazowanej
  • 1/3 szklanki mleka
  • posiekana natka
Na farsz:
  • plastry łososia wędzonego
  • sos chrzanowy
  • uprażone ziarna sezamu (najlepiej jasnego i czarnego)
Łosoś z piekarnika - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z łososiem!

  1. Z podanych składników przygotuj ciasto.
  2. Usmaż 8 cienkich naleśników.
  3. Każdy naleśnik posmaruj sosem chrzanowym, obłóż plastrami łososia i zwiń w rulon.
  4. Przed podaniem posyp uprażonymi ziarnami sezamu.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
Gotowego należnika pokroić w paski ok1.5-2 cm szerokości, spiąc wykałaczką i przystawka na impręze extra