Naleśniki z parówkami

Składniki na ciasto zmiksować. Usmażyć cienkie naleśniki na małej ilości oleju. Podany skład wystarczy na 3-5 naleśników w zależności od średnicy patelni.

Składniki

Ciasto naleśnikowe:
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • olej do smażenia
Nadzienie:
  • 3-5 cienkich parówek
  • ketchup

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zmiksować. Usmażyć cienkie naleśniki na małej ilości oleju. Podany skład wystarczy na 3-5 naleśników w zależności od średnicy patelni.

Parówki zagrzać w wodzie. Następnie parówkę zawinąć w usmażony naleśnik i polać ketchupem.

Parówki w cieście naleśnikowym - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (1)
KOMENTARZE (1)
kitek12/4 lata temu
Pycha :)