Naleśniki z papryką i pieczarkami

Pomysł na danie obiadowe z naleśników.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z papryką i pieczarkami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 1 i 1/3 szklanki mąki  
  • szklanka wody gazowanej
  • 1/3 szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta soli
Na farsz:
  • po jednej czerwonej i żółtej papryce
  • 30 dag pieczarek
  • mała czerwona cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki
  • sól
  • pieprz
Krokiety z pieczarkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z pieczarkami i papryką!

  1. Z mąki, wody, mleka, jajka, szczypty soli przygotuj ciasto.
  2. Usmaż 8 cienkich naleśników.
  3. Oczyszczone papryki pokrój w paseczki, pieczarki i cebulę pokrój w plasterki, czosnek drobno posiekaj.
  4. Na maśle podduś warzywa, dopraw solą i pieprzem.
  5. Wymieszaj z posiekaną natką.
  6. Naleśniki obłóż warzywami i zawiń.
  7. Ułóż na blaszce i podpiecz w gorącym piekarniku.
  8. Podawaj z sosem na bazie jogurtu i ziół.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)