Naleśnik z kurkami

Naleśnik z kurkami to oryginalny pomysł na obiad i kolację i wspaniały sposób na wykorzystanie sezonowych grzybów!

DRUKUJ PRZEPIS
Naleśnik z kurkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 410 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dag mąki
  • łyżka tartej bułki
  • 2 jajka
  • ok. 150 ml mleka
  • 40 dag kurek
  • po kawałku papryki żółtej i czerwonej
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
Sos grzybowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Z mąki, tartej bułki, jajek, mleka i szczypty soli rozmieszać ciasto naleśnikowe, odstawić.
  2. Kurki oczyścić, paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać kurki i paprykę, przesmażyć, poddusić.
  3. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać połowę ciasta, posypać połową kurek. Smażyć, aż ciasto się zetnie. Obrócić na drugą stronę, chwilę dosmażyć. Tak samo przygotować drugi naleśnik.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
paula/3 lata temu
Najlepsze naleśniki z kurkami jakie kiedykolwiek jadłam!