Nadziewana pierś kurczaka

Aromatyczne mięso - świetny pomysł na obiad.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Nadziewana pierś kurczaka
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 piersi kurczaka
  • 15 dag sera feta
  • posiekane świeże zioła: po 2 łyżki bazylii i oregano
  • łyżeczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu 
  • szczypta ziół prowansalskich
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na nadziewaną pierś kurczaka!

  1. Piersi z kurczaka umyj i osusz.
  2. W każdej piersi zrób nacięcie, aby powstała kieszonka.
  3. Natrzyj solą.
  4. Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z ziołami.
  5. Dodaj trochę soli i pieprzu, fetę rozdrobnij i połącz z ziołami.
  6. Napełnij filety, zepnij otwory wykałaczką.
  7. Posyp ziołami prowansalskimi.
  8. Tak przygotowane umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 45 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C.
  9. Podawaj na ciepło lub na zimno, pokrojone w plastry.

Sprawdź inne przepisy na pierś kurczaka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)