Mintaj ze szpinakiem

Mintaj ze szpinakiem to danie, którego jedną porcję przygotujesz już za 3,70 zł. Jego delikatny smak oraz wspaniały aromat również cię zachwycą!

DRUKUJ PRZEPIS
Mintaj ze szpinakiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 290 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 mrożone kostki z mintaja
  • 2 jajka
  • 8 czubatych łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
  • olej do smażenia

Dodatkowo: 

  • opak. mrożonego szpinaku w liściach 
  • puszka kukurydzy
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • biały pieprz
Łosoś ze szpinakiem i słodką śmietanką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Na patelni roztop masło, dodaj rozmrożony i osączony na sicie szpinak, posiekany czosnek i smaż kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dołóż osączoną kukurydzę, dopraw solą i białym pieprzem. Chwilę jeszcze podgrzewaj
  2. Bułkę tartą wymieszaj z grubo zmielonym pieprzem. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Rybę panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na wolnym ogniu, kładź rybę i usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Podawaj ze szpinakiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)