Mintaj z serkiem topionym

Najlepiej podawać z ryżem.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Mintaj z serkiem topionym
serwis prasowy Sertop
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kawałki mintaja z małą glazurą
  • opakowanie dowolnego serka topionego
  • sól
  • pieprz
  • opcjonalnie - ulubiona przyprawa do ryb
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki do dekoracji
Łosoś ze szpinakiem i słodką śmietanką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na mintaja z serkiem!

  1. Mintaja opłucz pod zimną wodą, oprósz solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb.
  2. Rybę podsmaż na patelni z obu stron i ułóż na tacce.
  3. Na wierzch połóż pokrojony serek topiony i posyp ponownie solą i pieprzem.
  4. Piecz w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut.
  5. Podawaj z ćwiartkami cytryny i ozdób natką pietruszki.
Materiały prasowe, Sertop

Zobacz inne pomysły na obiad:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: mintajryba
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)