Mini pizze–buźki

Małe pizze-buźki zachwycą każde dziecko. Zorganizuj najwspanialszą imprezę dla dzieci i zaserwuj im smakowite mini pizze!

DRUKUJ PRZEPIS
Mini pizze–buźki
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 40 dag mąki
  • ok. 250 ml letniego mleka
  • 2 dag drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy

Na wierzch:

  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • oregano
  • 30 dag żółtego sera
  • plastry salami i szynki
  • parówka
  • pomidorki koktajlowe
  • kawałek papryki 
  • keczup
Tarta z brokułami, szynką i serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia.
  2. Ciasto na pizzę podzielić na 10 porcji, uformować z nich małe placki. Ułożyć je na blasze, posmarować przecierem, posypać oregano i startym serem.
  3. Z podanych składników układać na pizzach buźki. Piec ok. 10 min. w temperaturze 220°C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)