Mięso pieczone z grzybami leśnymi

/
DRUKUJ PRZEPIS
Mięso pieczone z grzybami leśnymi
Składniki:
- 1,2 kg żeberek
- 50 dag świeżych grzybów leśnych lub mrożonych
- sól
- pieprz
- olej
- 2 jabłka
- masło
Wigilijna kapusta z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Żeberka opłukać, wyjąć kości, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Jabłka umyć, wyjąć gniazda nasienne, nie obierać, pokroić na plastry, ułożyć na mięsie. Żeberka złożyć i obwiązać, przełożyć do natłuszczonego naczynia, piec ok. 50 minut w 180°C. Grzyby oczyścić, opłukać, bardzo dokładnie osączyć, pokroić, obsmażyć na maśle wymieszanym z olejem. Pod koniec pieczenia dodać grzyby, chwilę jeszcze razem piec, od razu podawać.


Źródłó: "Przyjaciółka"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)