Mielone w liściach pora

Bardzo wiosenny obiad!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Mielone w liściach pora
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag mięsa mielonego
  • por z zielonymi liśćmi
  • margaryna do formy
  • śmietanka 30%
  • mielona papryka
  • koperek
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotlety z porem!

  1. Pora umyj i oddziel zielone liście. Zblanszuj.
  2. Mięso mielone wymieszaj z przyprawami.
  3. Porcje mięsa mielonego owijaj w paski pora, spinaj wykałaczkami i ustawiaj pionowo w   posmarowanym margaryną, naczyniu żaroodpornym.
  4. Piecz około 30 minut w 200 stopniach C. pod przykryciem.
  5. Po tym czasie odkryj, zalej śmietanką wymieszaną z przyprawami i zapiekaj jeszcze parę minut.
  6. Podawaj posypane koperkiem.

Zobacz więcej przepisów na kotlety:

Kotlety cordon bleu - przepis
Kotlety z dynią - przepis
Kotlety mielone z buraczkami - przepis
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Kotlet de volaille - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)